donderdag 10 mei 2007

Hoofdrolspeler 1: Verhofstadt

Onze huidige premier is ongetwijfeld een van de hoofdrolspelers in de komende verkiezingen en vandaag lees ik in de Standaard dat hij een nieuwe webstek gelanceerd heeft. (Anderen willen blijkbaar ook zo'n hoofdrolspeler zijn... Alstublieft mensen, denk ik dan... Get real please!)
Omdat ik mijn info over Belgie voornamelijk via het web binnenkrijg (ja mutti, die telefoontjes met jou zijn natuurlijk nog altijd de beste bron voor Riemst-informatie...), ben ik maar eens gaan piepen op de site.

Beste kiezer... zo begint hij eraan. Mmmm, kwestie van onmiddellijk duidelijk te zijn tegen wie hij aan het spreken is en waarom hij uberhaubt de moeite doet om tegen ons te spreken. Ik vind dat een beetje vreemd. Stel, ik ben 17 jaar en erg geinteresseerd in politiek, maar mag nog niet stemmen; dan ben ik dus duidelijk (nog) niet interessant voor Mr Verhofstadt. Spijtig. Politici zouden daar eens wat meer over moeten nadenken. Waarom niet Beste Belg, of Beste burger...

Maar we dwalen af... Mensen verenigen, niet verdelen, vervolgt hij zijn verhaal. Wel, dat vind ik nu mooi. Idealistisch en een beetje naief misschien, maar wel mooi. Ik heb de laatste tijd geen greintje geduld meer voor mensen die onverdraagzame, domme, egoistische uitspraken doen over het leven in Vlaanderen en Belgie. Het is godverdomme een van de meest welvarende en aangenaamste streken ter wereld om in te wonen. Dus dat positieve, ietwat naieve beeld van "mensen verenigen" spreekt me wel aan. Een beetje alla Allemaal Sam doen (al heb ik dat nooit gezien).

Ik vind Verhofstadt best een interessant politicus. Hij weet waar hij mee bezig is, weet waarover hij spreekt, heeft het de laatste jaren volgens mij goed gedaan samen met de socialisten en laat zich niet doen. Dedecker en Coveliers buitenflikkeren, daar heeft hij (en de volledige VLD) nog meer punten mee gescoord bij mij. Want ik hou niet zo van die schreeuwlelijkerds... Blablabla en weinig boemboem, zou die groene madame zeggen...

Hij moet wel dringend iets doen aan de "Tip van de dag". Want dat is vandaag echt wel bullshit... Zo werkt dat web 2.0 gedoe echt niet hoor.

Geen opmerkingen: